Friday, April 11, 2008

alergarea = o poarta catre sufletMai e aproximativ o luna, pana la o noua editia a crosului Pro Eurpa. Se tine in jurul zilei Europei (9 Mai) , chiar aici la Targu Mures. Ar fi a patra mea participare, din cinci editii (de cand stiu eu ca exista asa ceva, si de cand am renuntat la frecatul mentei in fata blocului si m-am apucat de alergat). Am lipsit la editia din 2005 fiindca am experimentat cum e rubeola.


De cateva zile ma antrenez serios pentru aceasta competitie. Am o luna, in care prin pasi, munca si daruire voi putea sa imi imbunatatesc timpii.


motivele pentru care particip pot fi si ele enumerate, crosul este mai mult decat o traditie pentru mine; crosul e (in ordinea valoriilor):


1. sansa de a ma cunoaste pe mine datorita sedintelor de antrenament.Am sa insist putin la acest punct. Spre exemplu, astazi am facut cativa kilometri de alergare intr-un ritm destul de sustinut. A fost atat de bine, a fost binecuvantare; cu toate ca m-am ridicat destul de greu de la calculator pentru a iesi la alergat. Dar dupa primii pasi, au venit alti, si apoi alti. Toti acesti pasi au dus la un cocktail de trairi. au fost momente in care zburdam; in care visam cu ochii deschisi ca voi iesi castigatorul, adica primul care trece linia de sosire, dupa cei 7 kilometri. Au fost momente de nesiguranta cand pamantul pe care calcam era nou, cu gropi, cu pericole (mai ales la caderea noptii); in aceste momente gandul imi fugea aiurea la posibile accidentari, la nesansa de nici nu a ajunge la momentul cand incepe cursa; dar aceste ganduri au trecut repede cand mi-am adus aminte de Dumnezeu; oare nu sunt si eu unul din "rasfatatii" lui, va avea el grija de mine. A fost o sedinta reusita de antrenament intr-o zi de primavara.


..dar sa revenim la motivatiile pe care le am , si la castigurile care le pot avea, daca ma tin de treaba:


2. e sansa mea de a-l intrece (pentru prima mea in viata) pe Anghel, fost coleg de atletism. Singurul din fosta echipa in fata caruia inca nu am terminat o cursa. Dar in acelasi timp placerea si dorinta de a arata ca am evoluat, va fi si fata de restul colegiilor, printre care Cipri, More, Erika (de ei stiu ca mai alearga). Mai am sperante si in Dorin de pe Sarguintei, care sper ca va onora invitatia mea, de a participa inca o data alaturi de mine la cros.


3. o sansa de a fugi alaturi de echipa mea de Tae Kwon Do; si sa le arat inca odata, ca orice efort e rasplatit din plin.


4. un plus pentru oamenii care ma vad, si cei pe care ii stiu; cu care intru in contact, si care pot invata ca miscarea si sportul e o activitate necesara. Acum zecii de mii de ani oamenii fugeau dupa prada, ca sa supravietuiasca.


5. o suma frumoasa de bani , promisa de antrenorul de T.K.D. daca ma situez pe podium. o parte din bani se vor duce la dentist, plata pt aparatul dentar.


6. niste premii de la organizatori.


7. rabdare, perseverenta, stapanire de sine, ritm, onoare, vointa, unitate, sanatate (am presimtirea ca ar trebui sa fie cap de lista).

Oky, s-a zis suficient; alerg catre somn.

2 comments:

romeo said...

e f tare .. te-am vazut de cateva ori fugind si vad ca o faci bine

Zoli ZzZ said...

mersi romeo, dupa cum vezi incerc sa o fac bine si cu scrisu; m-am reapucat de blogging; ...hmmm .....hai ca iti dau un comment